tirsdag 19. januar 2016

Nytt kjøkken


Kjøkkenet var klart til bruk 2 dager før julaften. Jeg er superfornøyd med hvor fint og praktisk det ble! :D Dette er en åpen løsning mot stua. Det er brukt samme farge på veggen som i stua. Fargen heter Sandbanke og er varm og fin, samtidig som den er lys. Ved å bruke den samme fargen blir det også en fin helhet. Vi valgte et kjøkken på IKEA. Liker så godt de grå frontene med porselenshåndtak. Benkeplatene er i heltre bøk og passer veldig godt til bambusgulvet.


Kranene  har innebygd sensor og viser også temperaturen på vannet. Kummene er også kjøpt på IKEA. Denne typen, som heter Domsjø, har en litt gammeldags stil. Under benken til venstre har vi en oppvaskmaskin. Under kummen har vi en skuff med vaskemidler og nederst store praktiske dunker til resirkulering av papp, plast, mat, hermetikk og batterier. Viktig å tenke miljø. :)


Kjøkkenøya mot stua mangler noen fronter. De må lages til. Hadde tenkt å legge ut bilder når fronten  mot stua var helt ferdig, men det kan ta tid, fordi stuegulvet skal legges først. 


Her ser du bambusgulvet. En gylden og varm farge. Det skal være ekstremt slitesterkt.


Over kjøkkenøya en en liten hylle tatt i bruk til diverse tørrvarer og hermetikk.


Her har vi et innebygd kjøleskap. Til høyre for kjøkkenet har vi en liten bod, har tidligere vært veranda, som skal brukes til diverse. Veldig praktisk, i og med at kjøkkenet ikke er så veldig stort. Her skal vi også ha et lite kjøleskap med en frysedel.


I høyskapet til venstre har vi stekeovn og mikroovn.


Fikk akkurat plass til et trancherbord. Praktisk og fint. Jeg synes det er sjarmerende med en gammel støpejernspanne og en jerngryte stående fremme. I midten ligger en brikke oppi en kurv, som brukes til brød og rundstykker. 


Fine farger sammen! :)Kjøkkenøya er over 3 meter lang. Den består av to rader med skuffeseksjoner, 60 cm dybde på kjøkkenet og 37 cm mot stua.


Her ser du de grå flisene vi skal ha på brannmuren. De skal være stående. Tror det blir veldig fint.
  

Dotten er også veldig fornøyd med kjøkkenet. Hun liker å ligge oppi kummen bak henne, eller på induksjonstoppen.


Venstre siden av kjøkkenøya. Her henger det visst noen lister i veien også ser jeg. ;) De hvite skuffefrontene ble bare satt på midlertidig. Siden skal også være grå. Synes det var fint å la benkeplata gå litt lenger enn veggen på kjøkkenet. For tiden står det en varmevifte der i påvente av nytt gulv med vannbåren varme i stua.


En induksjonstopp og en vifte. Det går superraskt å koke opp mat på en slik topp, men jeg trenger litt tid til å sette meg inn i alle funksjonene. Prøvde først å montere en hengende vifte, men det gikk ikke på grunn av takbjelker.Hell i uhell kan man si, for den nedsenkbare vifta er råstilig! :DDenne fine fjøla har broren min, Jan-Petter, laget.


Krukken er praktisk og fin på benken. Den har jeg kjøpt hos Trine, som har Antikk-Bua på Leirsund. Hun har egen blogg og en side på facebook.

Ha en fin dag! :)
post signature

1 kommentar:

  1. Så fint kjøkken og nytt, helt reint kjøkken er jo en fryd. Tenker at dere hadde en fin jul med stjerner i blikket.

    SvarSlett

Jeg blir veldig glad for kommentarer! :D